Wat is Active Triple Filtration?

Active Tiple Filtration logo

Met het unieke Active Triple Filtration systeem kunt u de frituurolie optimaal en gebruiksvriendelijk hergebruiken. Met dit systeem, ontwikkeld door Florigo, bespaart u aanzienlijk op de kosten voor frituurolie. Daarom kiezen veel ondernemers voor deze uitbreiding. Omdat ATF zo eenvoudig te bedienen is, zult u wellicht vaker uw frituurolie filteren, wat de kwaliteit en levensduur van uw frituurolie ten goede komt.

3-traps filtering

Dit meest geavanceerde automatische filtersysteem werkt door middel van een unieke 3-traps filtering.

Eerste filtering
Door de grove RVS kruimelvanger in de koude zone onder in de pan. Eenvoudig te verwijderen en te legen.

Tweede filtering
Door een Miroil filterzak. Deze filterzak is eenvoudig te legen en zelf schoon te maken met warm water waardoor hij langer meegaat.

Derde filtering
De pomp zuigt de olie door een zeer fijnmazig filterpad. Dit met Magnesol geïmpregneerde filterpad zorgt tegelijkertijd voor het absorberen van geur-, kleur- en smaakstoffen waardoor uw frituurolie weer in de best mogelijke conditie is. Het filterpad dient bij intensief gebruik regelmatig vervangen te worden. Deze kosten zijn echter een fractie ten opzichte van de baten, namelijk een veel langere levensduur van uw – dure – frituurolie.

Active Triple Filtration

ATF Doorschuifsysteem

U kunt uw gebruikte frituurolie per ketel filteren en terugpompen in dezelfde ketel. Ook kunt u de frituurolie uit de frietketel filteren en naar de snackketel pompen. Zo krijgt de frituurolie een tweede leven. Zowel de retourhandeling in dezelfde ketel als het doorpompen naar een andere ketel is een 3-traps filtering, zoals hierboven omschreven.

Aparte retourleiding

Dit systeem maakt het ook mogelijk om de gebruikte olie uit de voorbakketel via de filterlade naar de afbakketel en, in een later stadium, naar een snackketel te pompen. Iedere ketel is voorzien van een aparte retourleiding zodat bij het terugpompen in de ketel uw gefilterde frituurolie niet in aanraking kan komen met de vervuilde frituurolie.

Met eerst een druk op de verwarmingsknop kunnen alle vetleidingen in een Florigo-bakwand elektrisch verwarmd worden. Dit zorgt voor een vlotte doorstroming.

Na een rendabele reis door uw bakwand kan de frituurolie uiteindelijk spetter- en drupvrij afgetapt worden, optioneel via een leiding naar de bekende blauwe vetton buiten uw pand.

ATF Filterlade

De centrale filterlade is een gesloten spettervrij systeem, speciaal ontworpen om veilig en eenvoudig de filters en de lade schoon te maken.

De filterlade is geplaatst op stevige geleiders waardoor deze gehele lade soepel naar buiten schuift. Zowel de Miroil filterzak als de filterpad kunnen zo eenvoudig schoongemaakt en vervangen worden. Niet alleen de leidingen maar ook de filterlade kan optioneel worden verwarmd zodat de frituurolie altijd warm door de derde filtering gaat. 

ATF wordt standaard geleverd met één filterlade. U kunt ook kiezen voor een tweede filterlade: één voor de frietketels en één voor de snack- of visketels. Zo gaat uw kostbare frituurolie voor friet nog langer mee. 

Bijvullen zonder temperatuurval

Mocht u tijdens het frituren frituurolie tekort hebben in een ketel, dan kunt u koude frituurolie uit de filterlade bijvullen zonder een temperatuurval in de ketel te veroorzaken. Na opwarming drukt u op de filterknop en de bijgevulde frituurolie stroomt tijdens het frituren de ketel in.