Counter- en eilandmodellen

Met een counter- of eilandmodel kiest u voor een andere klantbenadering. Terwijl u bestellingen uitvoert, blijft u doorlopend in contact met uw klant. Deze wijze van presenteren en werken wordt al heel lang met veel succes toegepast in Engeland en Ierland en begint ook in Nederland aan populariteit te winnen. 

De technische eigenschappen van de counter- en eilandmodellen wijken nauwelijks af van de wandmodellen. Ook hier zijn HR-techniek, veel geautomatiseerde systemen en elektronische bediening toegepast. Voor dampafzuiging zijn andere (afvoer)technieken beschikbaar.  

Overzichtelijke opbouw 

De snacks worden aan de bovenzijde van de bakwand gepresenteerd, bewaard en koel of warm gehouden in respectievelijk koel- of warmhoudvitrines met halogeenverlichting. Alles conform HACCP-regelgeving. Deze in- en opbouw is compact, overzichtelijk én gebruiksvriendelijk. Dit ‘toont’ gastvrij want de snacks zijn zichtbaar aan de klantzijde. Tegelijkertijd zijn de producten makkelijk uitneembaar aan de bakzijde. Ook disposablehouders bevinden zich boven het bak- en werkgedeelte. Vele varianten en afmetingen zijn mogelijk. 

Naar de klant toe 

Kortom: de gebruiks- en klantvriendelijke opstelling van een counter- of eilandmodel betekent in de praktijk frituren, koelen, verwarmen en praten tegelijk, steeds naar de klant toe. Denk ook aan de sociale controle.  

Afhankelijk van de uitvoering en ‘routing’ binnen de zaak, kan een counter- of eilandmodel de ideale, praktische oplossing bieden.  

Neem voor meer informatie contact met ons op.  

Bekijk de wandmodellen van Florigo