Dit doet de HR Plus Surround Brander

Alle gasverwarmde RVS frituurketels van Florigo zijn standaard uitgerust met de HR Plus Surround Brander. Deze brander heeft een rendement van maar liefst 91 procent. Ter vergelijking: oudere gasgestookte ketels hebben een rendement van 60 procent.

De HR Plus Surround Brander omvat een constructie die een hittereservoir vormt, onder andere met vaste RVS pennen op de buitenkant van de ketel. Dit zorgt voor een optimale warmteoverdracht.

Dankzij direct beschikbare capaciteiten rondom de ketel is de temperatuurdaling van de frituurolie minimaal en kortstondig. Het materiaal van uw ketel wordt zodoende ontlast en beveiligd tegen uitzetting en krimp.

Dit is niet de makkelijkste maar wel een duurzame manier om een hoog rendementscijfer voor uw ketel te presenteren en het hart van uw frituurinstallatie te ontlasten.

Dankzij deze techniek heeft de HR Plus Surround Brander ook het voordeel dat er geen warmtewisselaars door uw ketel lopen. Hierdoor is de ketel veel minder kwetsbaar en makkelijk schoon te maken.

Koude zone en kruimelvanger

De gasketel van Florigo is tevens standaard uitgerust met een koude zone en een kruimelvanger.

Bakresten en kruim vervuilen uw frituurolie aanzienlijk, zeker wanneer deze langdurig meegefrituurd worden. Om deze vervuiling te voorkomen, heeft de ketel een koude zone waar de temperatuur 45 graden lager is.

Eenmaal in de koude zone hebben de bakresten geen invloed meer op de kwaliteit van de frituurolie en uw bakproduct.

Alle Florigo frituurketels zijn op de bodem voorzien van een schuin aflopend gedeelte dat uitkomt in een ruime koude zone. In deze koude zone bevindt zich de RVS kruimelvanger die u makkelijk kunt legen.