‘Een pronkstuk, voor ons op maat gemaakt’

Een Florigo-bakwand is vaak het pronkstuk van de zaak. Dat geldt zeker voor het exemplaar van Beryl’s Fish & Chips & Veggies in Deventer. Het gaat echter om meer dan alleen looks. “Hij werkt ook nog eens erg prettig.”

Beryl en Jürgen Kostverloren openden Beryl’s Fish & Chips & Veggies in Deventer in 2019. De stijlvolle en kleurrijke zaak is gespecialiseerd in gefrituurde visgerechten en heeft een aparte vegankaart. Binnen telt Beryl’s 22 zitplaatsen en in de zomer nog eens 50 op het terras. “En dan is het elke dag druk”, vertelt Beryl Kostverloren.

Koperkleurige bakwand

In de keuken, zichtbaar voor iedereen, staat een opvallende, koperkleurige Florigo-bakwand. “Ook onze stoelen, lampen en accessoires hebben die kleur”, licht Beryl toe. “En hij past precies op die plek omdat hij helemaal op maat is gemaakt.” De bakwand heeft een 3-mands voorbakketel en een 2-mands afbakketel voor friet, een 2-mands ketel voor de veganistische producten en een visbakketel. Vooral de fish & chips met kabeljauw vindt gretig aftrek.

Florigo Beryl's

Goed contact met Florigo

De ondernemers hebben verschillende opties bekeken, maar kwamen uiteindelijk bij Florigo uit. “Wij hadden namelijk erg goed contact met de accountmanager”, zegt Beryl. “Hij wist heel goed waar wij naar op zoek waren en heeft ons verschillende opties laten zien.” Ook zijn ze in Engeland geweest. “Daar zagen we dat de beste fish & chips-zaken een Florigo hebben. Dat was voor ons een goede indicatie.” Inmiddels staat de zaak in Deventer bekend als dé plek voor echte Engelse fish & chips.

Prettig werken

Volgens Beryl is hun Florigo niet alleen een mooie maar vooral ook een praktische bakwand. “Hij heeft voor mij precies de goede hoogte en dat werkt heel prettig. Doordat de bediening niet aan de voorkant zit maar bovenop, is de bakwand lager. Het paneel zit precies tussen twee ramen. Dat was belangrijk omdat we het zicht naar buiten wilden behouden. Ook weer maatwerk.”

Meedenken

De ondernemers hadden eerst een ander idee over de plek waar de bakwand moest komen. “Wij dachten tegen de zijmuur, maar de accountmanager overtuigde ons om ‘m onder het raam te zetten, in het zicht van de zaak. Gelukkig maar, want het is echt een pronkstuk. Heel fijn dat hij met ons mee heeft gedacht.”