‘De uitstraling spreekt mij erg aan’

Als één iemand trots is op zijn bakwand, is het wel Joost Vanhommerig van Kwalitaria Velden. “De zwarte poedercoating zorgt voor een rustige uitstraling. Erg mooi.” Maar de kleur van de bakwand is niet de reden waarom Joost al jaren trouw is aan Florigo.

Wie weleens een bezoekje brengt aan Kwalitaria Velden in het gelijknamige Limburgse dorp, is waarschijnlijk wel bekend met de goedlachse eigenaar Joost Vanhommerig. Wat ook opvalt, is de zwart gecoate Florigo-bakwand. De installatie van ruim vijf meter is één van de grotere exemplaren in de cafetariabranche.

Gedraaide uitschepboxen

De bakwand van Kwalitaria Velden is uitgerust met twee keer een 3-mands frietketel, twee uitschepboxen met daarachter een bain-marie, een 3-mands snackketel, een elektrische spiegelbakplaat en een 2-pits inductie kookplaat.

De uitschepboxen zijn een kwartslag gedraaid. Een bewuste keuze, vertelt Joost. “We scheppen van links naar rechts, of van rechts naar links. Voor mijn gevoel is deze manier van uitscheppen natuurlijker. De bain-marie voor de sauzen direct achter de uitschepbox is ook erg handig.”

Zwarte poedercoating

Het plan was in eerste instantie een RVS-bakwand. “Maar de vertegenwoordiger stelde een zwarte poedercoating voor. Dat is strakker, rustiger en combineert mooi met het plafond. Deze look & feel spreekt me heel erg aan.”

Goede service

Joost Vanhommerig is een echte Florigo-ondernemer. “Ik heb altijd met een Florigo gewerkt en ben altijd tevreden geweest. Ook de service van Florigo is gewoon goed, en dan heb je aan mij een trouwe klant.”