Alles over het transfersysteem

Het Florigo transfersysteem is ideaal wanneer u veel gasten met voorgebakken friet verwent. Zonder veel spierkracht en slechts met een enkele beweging transporteert u per voorbakbeurt 10 kilo friet naar de vergaarbak. Naast het comfort en de snelheid heeft u het voordeel van een constante voorbakkwaliteit.

Het elektrische transfersysteem van Florigo is zowel verkrijgbaar met een gasverwarmde als met een elektrisch verwarmde ketel. Let op: voor dit transfersysteem zijn een verhoogde bovenbouw en touchscreen-besturing benodigd.

Gasverwarmde RVS transferketel

De gasverwarmde RVS transferketel is voorzien van de HR Plus Surround Brander. Deze brander heeft een rendement van maar liefst 91 procent. Ter vergelijking: oudere gasgestookte ketels hebben een rendement van 60 procent.

De HR Plus Surround Brander omvat een constructie die een hittereservoir vormt, onder andere met vaste RVS pennen op de buitenkant van de ketel. Dit zorgt voor een optimale warmteoverdracht.

Dankzij direct beschikbare capaciteiten rondom de ketel is de temperatuurdaling van de frituurolie minimaal en kortstondig. Het materiaal van uw ketel wordt zodoende ontlast en beveiligd tegen uitzetting en krimp. Dit is niet de makkelijkste maar wel een duurzame manier om een hoog rendementscijfer voor uw ketel te presenteren en het hart van uw frituurinstallatie te ontlasten.

Dankzij deze techniek heeft de HR Plus Surround Brander ook het voordeel dat er geen warmtewisselaars (vlampijpen) door uw ketel lopen. Hierdoor is de ketel veel minder kwetsbaar en makkelijk schoon te maken.

Koude zone

De gasverwarmde transferketel kenmerkt zich door een schuin aflopende bodem die uitkomt in een ruime koude zone met RVS kruimelvanger. Bakresten en kruim vervuilen uw frituurolie aanzienlijk, zeker wanneer deze langdurig mee gefrituurd worden. Om dit te voorkomen, heeft de ketel een koude zone waar de temperatuur tot wel 45 graden lager is. Eenmaal in de koude zone hebben de bakresten geen invloed meer op de kwaliteit van de frituurolie en uw bakproduct.

Elektrisch verwarmde RVS transferketel

De elektrisch verwarmde RVS transferketel is vrijwel onverwoestbaar. Dit komt doordat de verwarmingselementen zich in de ketel bevinden. De verwarmingselementen worden afgeschermd met een rooster waarop de transfermand geplaatst wordt. De transferketel heeft op de bodem, in het midden onder het verwarmingselement, een koude zone met een grote kruimelvanger.