11 feiten over Florigo-bakwanden

Wist je dat Florigo uitvinder is van het geïntegreerde frituurtoestel? En dat Florigo sinds 1951 op-en-top maatwerkbakwanden van de hoogste kwaliteit levert in binnen- en buitenland? Dit maakt Florigo al jarenlang een toonaangevende en ervaren fabrikant van bakwanden. Dit zijn 11 feiten over de onmiskenbare bakwanden van Florigo.  

1. Gasverwarmde en elektrische bakwanden

De bakwanden van Florigo zijn verkrijgbaar in zowel een gas verwarmde als een elektrisch verwarmde uitvoering. Bekijk hier de modellen

2. Standaard features

De gas verwarmde frituurketels van Florigo zijn voorzien van een HR Plus Surround Brander – zonder vlampijpen in de ketel – en van een koude zone met kruimelvanger onderin. Ook de elektrisch verwarmde frituurinstallaties van Florigo zijn standaard voorzien van een koude zone met kruimelvanger. In de bovenbouw is elke bak- of kookmodule voorzien van basisafzuiging.

Florigo Gaia Zoo foto Jo Pottgens (3)

3. Hoog rendement

Met de HR Plus Surround Brander behaalt de gasverwarmde ketel een rendement van 91 procent. De elektrisch verwarmde ketel behaalt een rendement van 98 procent.

4. Vetfiltersysteem: Active Triple Filtration

Met het unieke Active Triple Filtration kun je het frituurvet optimaal en gebruiksvriendelijk hergebruiken. Met dit systeem, ontwikkeld door Florigo, bespaar je aanzienlijk op de kosten van frituurolie.

Lees meer over Active Triple Filtration

Active Triple Filtration

5. Bakwanden op maat

Het modulaire systeem van Florigo maakt praktisch elke samenstelling, maat en afmeting mogelijk. Bij Florigo kun je een bakwand bestellen die geheel op maat is gebouwd. Een oerdegelijke oven bakwand die zich heeft aangepast aan jouw situatie.

6. Uw Florigo in 3D

Met de 3D-configurator op deze site kun je zelf uw ideale bakwand samenstellen.

Bekijk de 3D-configurator

7. Robuuste bakwanden

Een bakwand van Florigo onderscheidt zich altijd vanwege zijn stevige inwendige framestructuur. De omkasting is geheel van robuust Aisi 304 roestvrij staal. De installatie is zorgvuldig afgewerkt met volledig afgelaste, gladde naadloze overgangen. Hierdoor kun je  de installatie makkelijk schoonmaken en komt de hygiëne niet in het geding.

8. Elektronica

Bedieningselementen zijn vandaag de dag zo mogelijk nog geavanceerder dan de brander technologie. Naast de verregaand geautomatiseerde vetaftap- en oliefiltersystemen (zoals ATF) en geurfilterkasten maakt ook meet- en regelapparatuur het frituren tot een volledig verantwoord en continue gecontroleerd proces.

9. Wandmodellen

De wandmodellen vormen al heel lang de kern van het assortiment van Florigo. Nog altijd is dit ‘de bakwand’ waarbij de technische kenmerken up-to-date zijn.

Bekijk de wandmodellen van Florigo

10. Counter- en eilandmodellen

De technische eigenschappen van de counter- en eilandmodellen wijken nauwelijks af van de wandmodellen. Het kenmerk van het counter- en eilandmodel is de ‘andere benadering’ van de klant. Terwijl bestellingen worden uitgevoerd blijf je doorlopend in contact met de klant.

Lees meer over counter- en eilandmodellen

11. Maak uw bakwand uniek

Een bakwand van Florigo is vaak het pronkstuk van het bedrijf. Je kunt jouw Florigo op verschillende manieren personaliseren, zoals het aanbrengen van een poedercoating in elke gewenste kleur en verschillende verlichtingsmogelijkheden.

Collega's over Florigo